Palermo és Monreale

Az Arab – Norman világörökségek felfedezésének egy következő állomása, egész napos túra

apartman-candeloro

Palermo városnézést követően folytatjuk utunkat Monreale városába, mely nem messze fekszik Palermotól.

 Lenyűgöző mozaikokkal díszített székesegyházáról ismert, mely a normann építészet egyik legkiválóbb példája az egész világon, és Szicília egyik legfontosabb műemléke.
A monrealei székesegyház a 12. század második felében virágzó normann–iszlám–bizánci szinkretizmusnak a legteljesebb alkotása. A 110 méter hosszú és 40 méter széles épület egy széles főhajóra és 18 monumentális oszloppal két keskenyebb mellékhajóra osztott.
Belsejét bizánci mozaik díszíti, amely szinte a padlótól a mennyezetig fedi a falakat, gyakorlatilag a belső térben aranyban pompázik minden. A több ezer négyzetméternyi mozaikfelületet a 12. század elején kezdték rakni, és nemzedékek dolgoztak rajta. Minden négyzetcentimétert mozaik díszít, még az oszloppilléreket is. A székesegyházhoz tartozó kolostor is látogatható, itt érdemes felmászni a tetőre, ahonnan csodálatos látványban lehet részünk.

 

Ezzel a programmal és Cefalu városnézéssel lehetőség van mind a 3. világörökség részét képző Arab-Norman katedrálisok megtekintésére és a hasonlóságok vagy eltérések megismerésére.

Indulási időpont: Reggel 9:00 ( Cefaluból igény esetén + 25 euro/fő autóval, indulás 8:00)

A program időtartama: Egész napos városnézés

Találkozóhely: Palermo

A program ára: 95 euro/ fő + 18 euro/fő belépők igény esetén. Min létszám 2 fő