Palermo piac és városnézés

Az Arab-Norman Palermo felfedezése, a híres piac és streetfood!

apartman-candeloro

Szicília legnagyobb városa Palermo, amely számos történelmi látnivalót kínál, köztük jónéhány olyat, amely része a világörökségnek. Nem véletlenül szokták ezerarcú városnak is hívni: az alapvetően mediterrán hangulatú Palermo volt már normann uralom alatt, egy időben pedig még Szicília arab emírjének is az otthona volt. Az építészetében is jól megfigyelhető a keveredés: az észak-afrikai és dél-európai építészeti stílusok együtt vannak jelen és alkotnak különleges, vért pezsdítő egyveleget.

 Ebben a hosszabb sétában sok mindent lehetőségem van megmutatni nektek: megnézzük a Palotát kívülről, tovább haladva a világörökség részét képező Palermoi Katedrálist, a Quattro Canti barokk teret és a palermóiak által csak szégyen kútjaként emlegetett Fontana Pretoria szökőkutat és a Piazza Bellinit a világörökség részét képző templomokkal együtt is. 

 A történelmen, kultúrán kívül a séta másik fontos eleme a gasztronómia. Ellátogatunk a híres palermói piacra és lehetőség lesz a város néhány jellemző street foodjait megízlelni. Szicíliai édességekből sem lesz hiány: a híres Martonara nőverek által készített sütemények közül fogunk néhányat megkóstolni a Santa Catherina templom és kolostor gyönyörű kertjében.

 

Indulási időpont: 9:30 ( Cefaluból igény esetén + 15 euro/fő autóval, indulás 8:00)

A program időtartama: 4-6 óra

Találkozóhely: Palermo

A program ára: 50 euro/ fő, Királyi palotával 60 euro / fő + 18 euro belépő Min 2 fő