Ricotta sajt kóstoló
Reggelizzünk együtt és kóstoljuk meg a szíciliai ricottát még frissen melegen
Talán már ti is kóstoltátok vagy halottatok már erről a tipikus, leginkább a túróhoz hasonlító olasz sajttípusról, amit sósan vagy édesen is árulnak. Ha még nem, akkor azért, ha igen, akkor pedig azért lesz érdemes velem tartani erre a reggelire, ahol ricottán kívül még számos más kézműves sajtot is megkóstolhattok. A helyszínünk egy igazi családi vállalkozás lesz, ahol Pippo és családja együtt készítik a finomabbnál finomabb sajtokat.
A finom reggeli mellett megtudjuk, hogy is készül, mi a története, hogy került több száz évvel ezelőtt Szicíliából egész Olaszországba, majd a világba, milyen ételekhez használják fel, milyen fajtái vannak.
Indulási időpont: 8:15
A program időtartama: 1-2 óra
Találkozóhely: Cefalu
A program ára: 35 euro/ fő Minimum létszám 2 fő