Ricotta sajt kóstoló

apartman-candeloro

Reggelizzünk együtt és kóstoljuk meg a szíciliai ricottát még frissen melegen

Talán már ti is kóstoltátok vagy halottatok már erről a tipikus, leginkább a túróhoz hasonlító olasz sajttípusról, amit sósan vagy édesen is árulnak. Ha még nem, akkor azért, ha igen, akkor pedig azért lesz érdemes velem tartani erre a reggelire, ahol ricottán kívül még számos más kézműves sajtot is megkóstolhattok. A helyszínünk egy igazi családi vállalkozás lesz, ahol Pippo és családja együtt készítik a finomabbnál finomabb sajtokat.

A finom reggeli mellett megtudjuk, hogy is készül, mi a története, hogy került több száz évvel ezelőtt Szicíliából egész Olaszországba, majd a világba, milyen ételekhez használják fel, milyen fajtái vannak.

 

Indulási időpont: 8:15

A program időtartama: 1-2 óra

Találkozóhely: Cefalu

A program ára: 35 euro/ fő Minimum létszám 2 fő