Agrigento Templomok Völgye és a Török lépcső

apartman-candeloro

Agrigento Valle dei Templi, azaz a Templomok völgye, Szicília egyik legszebb ókori látványossága és a híres Török lépcső

A kora reggeli órákban elindulunk a Valle dei Templi, vagyis a Templomok völgyébe, amely nem csak Szicília egyik legszebb ókori látványossága, hanem a Világörökség része is. Agrigento településétől délre találjuk ezt az épületegyüttest, amely bár az itt található templomokról kapta a nevét, valójában egy egész ókori görög várost, az ősi Akragaszt öleli fel. Ráadásul, a világ második legjobb állapotban megmaradt ókori görög települése, az itt található ókori templomok a mai Görögország területén kívül eső legnagyobb és legjobban megőrzött ókori görög emlékek közé tartoznak. 1997 óta a Világörökség része.

 A csodás park és hosszú, meleg sétánk után a vakítóan fehér Scala dei Turchi, vagyis a Török lépcső felé vesszük az irányt. Ez Szicíliai egyik legkülönleges természeti kincse: egy hófehér, a tenger által lépcsőzetesre koptatott szikla. A vakítóan fehér szikla, az azúrkék tenger és a karamella színű homok hármasa olyan egyedülálló látvány, ami mindenkit elvarázsol. Itt igény esetén fürdőzésre is van lehetőség, hiszen a szikla másik oldalán egy kis öböl várja a hűsölni vágyókat.

 

Indulási időpont: Kora reggeli órák

A program időtartama:.Egész nap

Találkozóhely: Cefalu,

A program ára: 120 euro/fő + 10 euro belépő a Templomok völgyébe. Minimum indulási létszám 3 fő.